tiistai 10. marraskuuta 2015

Mistä blogin nimi tulee?


Kansikuva: Cathleen Toelke
Blogini nimi Kulje kaksi kuuta viittaa Cheyenne-intiaanien sananlaskuun ja samannimiseen Sharon Creechin nuortenkirjaan.

"Älä tuomitse toista ihmistä ennen kuin olet kulkenut kaksi kuuta hänen mokkasiineissaan."
"Do not judge your neighbour until you walk two moons in his moccasins."

Todellinen empatia on asettumista toisen asemaan, kulkemista toisen kengissä. Moni asia näyttää erilaiselta kun vaihtaa näkökulmaa. Kirjoja lukemalla eläydymme erilaisiin kohtaloihin ja tutustumme outoihinkin olosuhteisiin. Siksi lapsen on hyvä kasvaa kirjojen parissa. Ja aikuisen kannattaa kasvaa lastenkirjojen parissa.

http://www.karisto.fi/portal/suomi/kustannusliike/kirjat/?action=kirja&pid=768 

4 kommenttia:

 1. Tervehdys, Maria!
  Onnea ja menestystä uudelle blogillesi! Lasten- ja nuortenkirjallisuus tarvitsee juuri tällaista näkyvyyttä. Tulen seuraamaan innolla kirjoituksiasi.
  Joulunalusterveisin
  Markku Karpio

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Parantelin juuri teknisiä ratkaisuja. Arvostelujen on pakko olla etusivulla teksteissä, jotta niihin voi liittää tunnisteita. Sinusta näkyy aina silloin tällöin juttuja joko asuinpaikkasi tai kirjojesi ansiosta.
   Tähtikirkasta joulunodotusta!
   Maria

   Poista
 2. Komppaan Markkua! Lasten- ja nuortenkirjallisuudella ei ole koskaan tarpeeksi näkyvyyttä, joten tämä on erittäin tervetullutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisääkin kannustusta, kiitos sinulle! Haluan antaa puolestani sinulle tunnustusta siitä, että Savukeitaalla on myös lapsille suunnattu Kameli-sarja, jossa julkaistaan klassikkokäännöksiä. Erityisen ilahtunut olin John Ruskinin Kultavirran kuninkaasta, johon tulen kyllä palaamaan jossain vaiheessa.

   Poista